Dewan Muslimat PAS Kelantan
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
WEDNESDAY, 28 Mei 2014 01:19

TELUK INTAN : PANDANGAN SAYA

Pagi ini saya sekali lagi berhalangan untuk menyampaikan kuliah di Medan Ilmu. Hasrat saya untuk mengulas tentang PRK Teluk Intan di sana, namun kesihatan yang tidak mengizinkan menyebabkan saya terpaksa meminta ia digantikan dengan pengkuliah yang lain.

Berhubung pilihanraya kecil Teluk Intan, ramai yang bertanya pendirian saya berhubung isu hudud setelah calon DAP dikatakan membuat kenyataan menolak hudud. Saya tegaskan bahawa hudud merupakan satu kewajipan. Mana-mana orang Islam wajib menerima hukum ini sebagaimana mereka menerima kewajipan bersolat dan berpuasa. PAS tidak pernah lari dari kewajipan ini bahkan konsisten mempertahankannya semenjak daripada hari ia ditubuhkan lagi.

Baca lagi...
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
SUNDAY, 27 DECEMBER 2009 00:00

HIMPUNAN KESEDARAN WANITA KELANTAN 2009

KOTA BHARU, 27 Dec - Himpunan muslimat secara besar-besaran telah diadakan bertempat di Pejabat DUN Temangan, Machang .  Majlis dirasmikan oleh YB Dato' Timbalan Menteri Besar Kelantan manakala majlis penutup dirasmikan Oleh YAB Tuan Guru Dato'Menteri Besar Negeri Kelantan. Himpunan muslimat pada kali ini berjaya menghimpunkan seramai dua ribu orang muslimat dari seluruh pelusuk negeri Kelantan. Wakil dari kaum wanita bukan islam juga turut sama hadir pada majlis berkenaan.

YAB Tuan Guru Dato' Menteri Besar Kelantan semasa menyampaikan perasmian penutup
Kaum wanita bukan islam juga turut sama-sama hadir Sebahagian muslimat yang hadir
(Klik disini ke album)

LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh YB HJH SITI ZAILAH MOHD YUSOFF   
SATURDAY, 19 DECEMBER 2009 00:00

PERUTUSAN MAAL HIJRAH OLEH KETUA DEWAN MUSLIMAT PAS KELANTAN

YB Hjh Siti Zailah

Assalamualaikum w.b.t

Seluruh pimpinan, ahli dan semua muslimat yang dihormati sekalian. Alhamdulillah,  syukur kita kepada Allah kerana sekali lagi Allah memberi peluang kepada kita untuk berada di tahun baru 1431 H ini. Kedatangan tahun baru hijrah ini bermakna semakin bertambah usia kita, semakin dekat kita dengan kematian dan semakin singkat usia kita menuju Allah S.W.T.

Tahun Baru Hijrah mengingatkan kita dengan perjaungan Nabi S.A.W dan para sahabat dalam memperjuangkan Islam. Seharusnya kita sebagai umat Islam mengambil iktibar dari peristiwa hijrah ini dengan membuat penghijrahan dalam hidup kita kearah yang lebih baik tidak kira dari segi ibadah dan akhlak supaya terus istiqamah mengikut jejak langkah Nabi Muhammad S.A.W.

LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
WEDNESDAY, 12 MARCH 2014 07:48

DIJEMPUT SEMUA HADIR KE MAJLIS SOLAT HAJAT DAN BACAAN YASIN UNTUK MH370

LAST_UPDATED2
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
MONDAY, 29 APRIL 2013 08:34

 

Dewan muslimat PAS Negeri Kelantan mengucapkan takziah kepada Exco Kerajaan Negeri Kelantan Dato Fattah Mahmod yang merupakan calon PAS bagi DUN Bukit Panau diatas pemergian isteri tercinta Datin Fahimah malam tadi. Allahyarhamah dikatakan mengidap kanser paru-paru. Solat Jenazah dilakukan selepas solat zuhur di Masjid Muhammadi.

Al Fatihah.

 
<< Mula < Sebelum 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Selepas > Akhir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL