Dewan Muslimat PAS Kelantan
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   

 

Seluruh Saff Kepimpinan Dewan Muslimat PAS Negeri Kelantan mengucapkan

Selamat Hari Raya Eidulfitri, Maaf Zahir & Batin

 

 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   

Kenyataan Media Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS Pusat

BERHUBUNG PEMBEBASAN DUA PESALAH ROGOL GADIS BAWAH UMUROLEH MAHKAMAH RAYUAN DAN MAHKAMAH SESYEN

[ ”CHUAH GUAN JIU (22 TAHUN) DAN NOOR AFIZAL AZIZAN (19 TAHUN) ]

Muslimat PAS Pusat sangat mengambil serius akan keputusan dua buah mahkamah yang telah membebaskan dua orang Pesalah Rogol bawah umur baru-baru ini. Muslimat PAS Pusat tidak bermaksud untuk bertindak “contempt of court” (menghina mahkmah), tetapi percaya bahawa telah berlaku kekhilafan daripada pihak hakimdan mahkamah terbabit ketika membuat keputusan ini.

Tentunya ia satu perkembangan yang sangat menggusarkan kaum wanita Malaysia khususnya dalam situasi ancaman jenayah keselamatan terhadap wanita dan kanak-kanak yang semakin meningkat kini.

Umum mengetahui jenayah rogol adalah sebuah jenayah yang semakin parah dengan anggaran statistik Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bahawa sekurang-kurangnya sepuluh orang wanita Malaysia dirogol setiap hari.
Baca lagi...
 
Pentas Wanita PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
MONDAY, 16 JULY 2012 07:27

Jangan lupa malam ni 26 Syaaban /16 Julai di PADANG PERDANA, KOTA BHARU JAM 9.00 mlm ini                      PENTAS BICARA WANITA : SIAPA PEMBOHONG..?

Bersama Panel : 1. YB Siti Zailah Mohd Yusof

Ahli Parlimen Rantau Panjang
Ketua DMPP

Ketua DMPNK

2. Aiman Athirah Al-Jundi | Ketua Penerangan DMPP

3. Siti Aishah Sheikh Ismail | Ketua Srikandi PKR

 

LAST_UPDATED2
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Pusat   
MONDAY, 23 JULY 2012 00:00

Ramadhan: Didik masyarakat dengan sifat takwa


yb zailahKUALA LUMPUR: Puasa itu untuk membentuk takwa dan takwa tidak akan tercapai jika kita tidak berpegang kepada al-Quran, kata ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, Siti Zailah Mohd Yusof.

Sambil mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada seluruh umat Islam di Malaysia dan luar negara, Siti Zailah berkata, masyarakat harus diberi kesedaran agar menjalankan ibadah puasa sambil menghayati isi kandungan al-Quran.

"Tanggungjawab kita sekarang bagaimana memberi pemahaman agar menjadi amalan dalam diri umat Islam supaya berpuasa dengan menghayati al-Quran dan sangup berjihad untuk menegakkan kebenaran.

"Puasa nak lahirkan takwa dan takwa itu tak akan kita capai kalau tak pegang kepada al-Quran. Bagaimana cara hidup ikut al-Quran, bagaimana cara pemerintahan ikut al-Quran, bagaimana cara bergaul dn berpakaian mengikut al-Quran," kata beliau kepada Harakahdaily.

Ini kerana tegas beliau, sifat takwa sangat penting dalam diri seseorang apatah lagi bagi orang yang mengaku memperjuangkan Islam untuk melahirkan negara yang sejahtera.
LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
THURSDAY, 17 Mei 2012 01:34

Himpunan Isteri Pimpinan & Muslimat Kelantan 2012

LAST_UPDATED2
 
<< Mula < Sebelum 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Selepas > Akhir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL