Dewan Muslimat PAS Kelantan
Bengkel Pemerkasaan Dun Galas PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
FRIDAY, 11 Mei 2012 03:06


Bengkel Pemerkasaan DUN Galas


 

LAST_UPDATED2
 
wacaa PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
SATURDAY, 07 JANUARY 2012 04:01

DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI !!!

 

 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Pusat   
THURSDAY, 22 DECEMBER 2011 00:00

 


Kenyataan Media : Berhubung Pendirian Dato Dr Mohd Hassan Ali Mempertikaikan Perjuangan PAS dan Misi Negara Berkebajikan PASKENYATAAN MEDIA
KETUA PENERANGAN DEWAN MUSLIMAT PAS PUSAT
BERHUBUNG PENDIRIAN DATO DR MOHD. HASSAN ALI MEMPERTIKAIKAN
PERJUANGAN PAS DAN MISI NEGARA BERKEBAJIKAN PAS


Sepertimana pendirian Dewan Muslimat ketika membahas Ucapan Dasar Presiden PAS di Muktamar Tahunan PAS pada bulan Jun 2011 yang lepas yang bertemakan ”Membangun Negara Berkebajikan”, Dewan Muslimat untuk sekian kalinya konsistan mengucapkan terima kasih, syabas dan tahniah kepada YB. Datuk Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Hj. Awang, Presiden PAS kerana telah mengangkat suatu tema yang kami sifatkan sebagai telah pun memenuhi ciri-ciri kesyumulan Islam hatta upaya menggambarkan betapa Islam itu Rahmat kepada sekalian alam.

Ucapan terima kasih, tahniah dan syabas ini juga kami panjangkan kepada seluruh Kepimpinan PAS Pusat dan para Perwakilan Muktamar Tahunan PAS yang telah sebulat suara menerima Ucapan Dasar Presiden PAS ketika itu iaitu ”Membangun Negara Berkebajikan”. Ini adalah suatu keputusan paling sah, legitimate dan digarap melalui semangat syura kaum Muslimin (orang-orang Islam) yang menjadi anggota Gerakan Islam, PAS.

Sehubungan dengan itu, Dewan Muslimat menyelar tindakan Dato’ Dr Mohd Hassan Ali, mantan Naib Presiden PAS yang kini juga merupakan AJK PAS Pusat atas tindakan mempersoalkan ”Negara Berkebajikan” PAS seterusnya beliau juga menuduh bahawa PAS telah terkeluar daripada landasan perjuangannya. Pendirian sebegini sesungguhnya adalah pendirian UMNO yang senantiasa mahu memburukkan dan melemahkan PAS khususnya di mata orang-orang Melayu.
LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh harakahdaily   
SATURDAY, 07 JANUARY 2012 03:40


Menangkan dulu Pakatan, bukan bincang siapa PM

KUALA LUMPUR, 7 Jan (harakahdaily) : Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan, apa yang penting sekarang untuk semua ialah memenangkan Pakatan Rakyat dalam Pilihan raya Umum ke 13 dan bukannya berbincang mengenai siapa menjadi Perdana Menteri.

Dalam satu posting di Facebook pagi ini, Abdul Hadi berkata soal menjadi Perdana Menteri ialah ketentuan Allah.

“Apa yang penting kita mesti menangkan dulu PR dalam pilihan raya ke 13, soal siapa menjadi PM tidak penting, yang penting negara kita selamat, segalanya ketentuan Allah,” kata beliau.

Dalam temubual bersama Malaysiakini, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Pakatan Rakyat sekiranya memenangi pilihanraya ke 13 akan melantik seorang Perdana Menteri sementara.

LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
THURSDAY, 06 OCTOBER 2011 08:18

 

JEMPUT BERAMAI-RAMAI KE

HIMPUNAN KESYUKURAN PERAKUAN KANUN JENAYAH SYARI'AH II KELANTAN

LAST_UPDATED2
 
<< Mula < Sebelum 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Selepas > Akhir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL