Dewan Muslimat PAS Kelantan
Ucaptama Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Ustazah Nuridah Mohd Salleh   
MONDAY, 08 JUNE 2009 21:35
Segala puja-puji bagi Allah Tuhan yang Maha Mengatur dan Menguruskan seluruh alam. Sesungguhnya dengan izin dan inayahNya jua kita dapat bertemu dalam Muktamar Dewan Muslimat PAS Pusat kali ke 49 ini.

Kepada semua, saya mengalu-alukan kehadiran dan keterlibatan dalam menjayakan muktamar ini. Marilah kita bersama-sama menjadikan muktamar kali ini sebagai wadah kepada muslimat untuk menaiki mata tangga perjuangan yang lebih tinggi. Moga segala penilaian, teguran, pandangan dan idea-idea baru yang dijana akan membakar lebih marak api kemaraan muslimat di dalam perjuangan ini.

MENYEMARAKKAN KEMENANGAN

Firman Allah SWT yang bermaksud;

"Pergilah kamu beramai-ramai (untuk berperang pada jalan Allah), samada dengan keadaan ringan (dan mudah bergerak) ataupun dengan keadaan berat (disebabkan berbagai-bagai tanggungjawab); dan berjihadlah dengan harta benda dan jiwa kamu pada jalan Allah (untuk membela Islam). Yang demikian amatlah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui.- at-Taubah: ayat 41
LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
Majlis Timbal Terima & Perlantikan Jawatankuasa Kerja Dewan Muslimat PAS Negeri Kelantan PDF Cetak Emel
Ditulis oleh Muslimat PAS Kelantan   
MONDAY, 01 JUNE 2009 00:00
timbal_terima_edit1.jpg
New layer...
New layer...
LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
Ucapan Ketua Muslimat Sempena Muktamar DMPNK Kali Ke 36 PDF Cetak Emel
Ditulis oleh YB Hjh Siti Zailah Mohd Yusof   
THURSDAY, 14 Mei 2009 20:16

MEMPERTAHANKAN KEMENANGAN, MELESTARIKAN KEBAJIKAN

Bismillahirrahmanirrahimyb_zailah.jpg

Wassolatu wassalam ala asyrafil anbiya’ wal mursalin, wa ala alihi wasohbihi wasallam


”Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu dari azab seksa yang tidak terperi sakitnya? Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan rasulNya, serta kamu berjuang membela dan menegakkan agama Allah dengan harta benda dan diri kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu hendak mengetahui (hakikat yang sebenarnya). (Dengan itu) Allah akan mengampunkan dosa-dosa kamu dan memasukkan kamu ke dalam taman-taman yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, serta ditempatkan kamu di tempat-tempat tinggal yang baik dalam Syurga "Adn". Itulah kemenangan yang besar. Dan ada lagi limpah kurnia yang kamu sukai, iaitu pertolongan dari Allah dan kemenangan yang dekat (masa berlakunya) dan sampaikanlah berita yang menggembirakan itu kepada orang-orang yang beriman. ( as-Soff : 10-13 )

LAST_UPDATED2
Baca lagi...
 
<< Mula < Sebelum 11 12 13 14 15 16 17 18 Selepas > Akhir >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL